0 oy
131 kez görüntülendi
Atasözleri kategorisinde tarafından

malın iyisi suya yakın, daha iyisi eve yakın

 Arkadaşlar merhaba, aşağıdaki atasözünü çözemedim bir bakmanız mümkün mü?

1 cevap

0 oy
tarafından

Sitemizde şimdiye kadar yaklaşık binden fazla Türkçe sorusu soruldu. Bu sizlerin öğrenmeye ne kadar istekli olduğunun göstergesidir. Bu söz öbeğinin anlamı :

çiftçinin toprağı suya ne kadar yakınsa değeri o kadar çok olur; bakımı, ürünün güvenliği ve eve kolay taşınabilmesi bakımından toprağın eve yakın olması daha da önemlidir.  

Bu atasözümüz de diğer atasözlerimiz gibi görseller ile zenginleştirilecektir.

 

Hikayeleştirerek öğrenimi desteklemek için çalışmalarımız devam ediyor. Bu atasözümüze de ait ortaya çok kısa çıkış hikayesini bulduğumuzda sizin için paylaşacağız

 

Bu atasözü için kısa kompozisyon aramaktayız.

 

Sitemizde atasözlerimiz hakkında dil ve anlatım bakımından atasözü bilgilerine yer verilirken, edebiyatımızda atasözlerinin kullanımı gibi bir çok hap bilgiye yer verilmektedir. Atasözü bilgileri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz.   Türkçe hakkında tüm konu anlatımları için türkçe dersleri sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Lütfen aklınıza takılan soruları soru cevap alanımızda sorun, diğer soruları inceleyip cevap ya da yorum bırakın. Ayrıca, hak ihlali olduğunu düşündüğünüz durumlar için lütfen bizler ile iletişime geçin.

...