0 oy
97 kez görüntülendi
Deyimler kategorisinde tarafından

bağrı yanmak

 Çözemediğim deyim sorusu, cevabı nedir?

1 cevap

0 oy
tarafından

Bu deyim için yorumumuz :


1) üzüntü çekmek, çok acı duymak


Örnek Kullanım: 'En büyüğünü kaybeden halk sanatkârının birkaç mısrası ile türkü bize bağrı yanan Anadolu'nun feryadını getirecek.' -B. R. Eyuboğlu.
2) çok susamış olmak. 

Deyimimiz için görsel arayışımız devam ediyor. Bu deyimimiz için elinizde bir görseliniz varsa neden bizimle paylaşmıyorsunuz?

 

Hikayeleştirerek öğrenimi desteklemek için çalışmalarımız devam ediyor. Bu deyimimize de ait ortaya çok kısa çıkış hikayesini bulduğumuzda sizin için paylaşacağız

 

Deyimlerimizin açıklamalı anlamlarını da içeren örnek kısa kompozisyonları, sizlerin daha iyi anlamanız için fırsat buldukça ekliyoruz.

 

Sitemizde deyimlerimiz hakkında dil ve anlatım bakımından Türkçe Deyimlerne yer verilirken, edebiyatımızda atasözlerinin kullanımı gibi bir çok hap bilgiye yer verilmektedir. Deyimler hakkında bilgiler ile çözümlü Türkçe sorularına ulaşabilirsiniz.   Türkçe hakkında tüm konu anlatımları için türkçe konu anlatımları sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Lütfen aklınıza takılan soruları soru cevap alanımızda sorun, diğer soruları inceleyip cevap ya da yorum bırakın. Ayrıca, hak ihlali olduğunu düşündüğünüz durumlar için lütfen bizler ile iletişime geçin.

...