0 oy
183 kez görüntülendi
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Soruları kategorisinde tarafından

Yakup Kadri'nin romanları ırmak roman" türüne sokulabilir. Bunlar, Osmanlı-Türk toplumunun Tanzimat'tan 1950'li yıllara kadar geçirdiği tarihsel ve toplumsal dönüşümleri ele alır. Kiralık Konak, Nur Baba ve Hüküm Gecesi'nde Batılılaşma sürecinde kuşaklar arası çatışma, konak yaşamının ve büyük ailenin çözülüşü, geleneksel kurumların yozlaşması; Sodom ve Gomore ile Yaban'da işgal altındaki İstanbul, İstanbul kent soylusunun ihaneti ve iş birlikçiliği, Ulusal Kurtuluş Savaşı sırasında Türk köylüsünün ve aydınının durumu; Ankara ve Panorama'da savaş sonrasında Ankara'nın gelişmesi, devletin yeniden yapılanması ve devrimlerin gerçekleştirilmesi konuları işlenmiştir. Ona göre sanat; tarih ve toplumla hesaplaşan bir uğraş, sanatçı da toplumsal koşulların ortaya çıkarıp biçimlendirdiği bir insandır. Bu parçayla ilgili aşağıda söylenenlerden hangisi yanlıştır?

Dil göndergesel işlevde kullanılmıştır.

Uzun cümlelere yer verilmiştir.

Tanımlamalara başvurulmuştur.

Sanatsal bir metinden alınmıştır.

Eserler gruplandırılarak tanıtılmıştır.

1 cevap

0 oy
tarafından

Sevgili arkadaşlar, sizler de bu tip sorulara cevap verebilir ve öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz. Bu sorunun cevabı :

Sanatsal bir metinden alınmıştır.

Lütfen aklınıza takılan soruları soru cevap alanımızda sorun, diğer soruları inceleyip cevap ya da yorum bırakın. Ayrıca, hak ihlali olduğunu düşündüğünüz durumlar için lütfen bizler ile iletişime geçin.

...